2013 Salland magazine:1250 wandelaars volbrengen Heinose wandelvierdaagse

Heino – In één woord: fantastisch! Geweldige sfeer. Mooie locatie. Prachtige routes. Oftewel, inderdaad: fantastisch. Het bestuur van de Heinose Avondwandel4daagse kijkt na vier avonden terug op een geweldig geslaagd evenement. Donderdagavond werden de ruim 1250 deelnemers in het begin van de avond ‘getrakteerd’ op enkele regenbuien. Maar dat kon de pret niet drukken. Ondanks de regen meldden zich spontaan nog een aantal daglopers die zich niet lieten afschrikken.
Dat gold uiteraard ook voor al die deelnemers die vier avond present waren. Zij trotseerden Pluvius met vrolijk gemoed. Enkele kilometers verder wachtte immers de beloning: een enthousiaste intocht met applaus, bloemen en muziek van drumband Salland uit Lierderholthuis. De foto’s (gemaakt door Mieke Degens) spreken voor zich. De conclusie is simpel: Na zeven geslaagde edities is de wandel4daagse van Heino een niet meer weg te denken onderdeel op de Sallandse wandelkalender.
Gedurende vier avonden werden de lopers getrakteerd op fraaie routes. Op maandag, de startavond werd gelopen rondom ’t Relaer, op dinsdag ging de tocht westwaarts en deed onder meer Den Alerdinck aan. Woensdag stond de de Gunneroute op het programma en het kwartet werd afgesloten met routes langs het Nijenhuis.
Onder de deelnemers traditiegetrouw veel scholieren. De jongste deelnemers waren slechts vier jaar, maar liepen vier avonden achtereen de vijf kilometer. Een mooie prestatie. De jongste deelnemer aan de 10 kilometer was zes jaar. Mevrouw Van der Klippe was met haar 82 jaar de oudste deelnemer en liep voor de zevende keer (dus álle keren) mee. Als blijk van waardering werd ze na het volbrengen van de prestatie getrakteerd op een cadeaubon, beschikbaar gesteld door Haarmode Spiegelbeeld.

Kijk hier voor het originele bericht